вівторок, 23 квітня 2019 р.

Фокус на «непомічених підлітків»


Підлітки УНІКАЛЬНІ ще й тому, наскільки мало уваги їм приділяється
Проект Керівництва по здійсненню глобальних прискорених дій
 з охорони здоров’я підлітків (АА-НА!)

20-21 квітня 2019 року у м.Києві Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві із Центром педагогіки травми, Інститутом людини Київського університету ім. Бориса Грінченка та іншими партнерськими організаціями ініціював проведення науково-практичної конференції «Непомічені підлітки».
Мета роботи конференції полягала у обміні досвідом системної прямої роботи з підлітками усіх груп між фахівцями освітньої та соціальної сфер різного спрямування.
Соціальний педагог спеціальної школи-інтернату «Джерело» Куртяник А.І. також долучилася до участі у різних майстерках в рамках даної конференції.
Програма заходу була присвячена питанням вдосконалення системи роботи з підлітками через впровадження профілактичних заходів, орієнтованих на формування навичок безпечної поведінки та набуття просоціальних цінностей, профілактики ризикованих явищ; сексуальне і репродуктивне здоров'я; психічне здоров'я; попередження насильства, цькування та суїцидів; вплив гендерних стереотипів; підтримка підлітків, позбавлених батьківської опіки; інклюзія в підлітковому віці; реалізація громадянських прав, а також участь підлітків у популяризації здорового способу життя.
Виносимо щиру подяку адміністрації закладу за сприяння у участі у конференції та організаторам конференції за можливість бути в епіцентрі сучасних освітніх та соціальних подій, отримати змістовну інформацію щодо ефективних практик по роботі з підлітками, адже, без сумніву, підлітки є рушіями змін і одними з ключових агентів, здатних позитивно вплинути на сім’ї, громади та країни.

Автор: Куртяник А.І., соціальний педагог школи

Немає коментарів:

Дописати коментар